Ontdek de basilicum Bioponis, ideaal voor je sauzen en mediterraanse gerechten. Kweek het om sport en natuur in je keuken te combineren.
Zoals de meeste basils wordt het het vaakst gebruikt in sauzen zoals pesto en in mediterrane gerechten. Het past zowel goed bij vlees als in salades. Voeg het aan het einde van de kooktijd toe om de smaak zo goed mogelijk te behouden, het is beter om het te scheuren dan te snijden om optimaal van het aroma te genieten.
In kruiden thee heeft het een ontstekingsremmende en rustgevende werking en het zal ook helpen bij de spijsvertering.
Het is aan te raden om de Basilicum regelmatig te snoeien voordat het gaat bloeien. Dit maakt de bladeren bitter en stopt de groei. Na het snoeien van je moestuin kun je de ongebruikte bladeren invriezen door ze in een luchtdichte zak in de vriezer te doen, of door de bladeren in ijsblokjesbakjes te snijden, aangevuld met water of olie en in de vriezer te plaatsen. Je kunt ook je basilicum bladeren direct in een fles olie bewaren om het op smaak te brengen. Bij het drogen verliest het veel smaken.
| Merk | Bioponis |
| Leveranciersreferentie | BIO30163G |
| Kleur | groene |
| Kleur | Groen |
| Hoeveelheid per product | 5 |
| Stabiliteit | Cultuur en natuur |