Geef een authentieke Italiaanse smaak aan je groentetuin met de basilicum Genovese Bioponis, perfect voor je pesto- en pistousoeprecepten!
Italiaanse variëteit met een sterke geur, basilicum genovese wordt het vaakst gebruikt voor het maken van pesto of een pistou-soep. Je kunt het ook gebruiken in een groentenpan, of in salades.
De bloei maakt de bladeren bitter en stopt de groei. We raden je aan om je basilicumplant regelmatig te snoeien, voordat hij bloemen krijgt.
Na het snoeien van je moestuin, kun je wat je niet hebt gebruikt invriezen, hetzij door de bladeren in een luchtdichte diepvrieszak in de vriezer te doen, hetzij door de bladeren in ijsblokjesbakjes te snijden, aangevuld met water of olie en in de vriezer te plaatsen. Je kunt ook je basilicumbladeren direct in een fles olie bewaren om het te aromatiseren. Bij het drogen verliest het veel van zijn aroma.
Voor het consumeren van aromatische of medicinale planten wordt het aangeraden dat mensen die onder behandeling staan, kinderen, evenals zwangere of borstvoeding gevende vrouwen, medisch advies inwinnen.
Bewaren op een koele en droge plaats. Gebruik binnen 12 maanden na aankoop.
| Merk | Bioponis |
| Leveranciersreferentie | BIO30105G |
| Kleur | bruine |
| Kleur | Bruin |
| Hoeveelheid per product | 5 |
| Stabiliteit | Cultuur en natuur |